Pogosta vprašanja

  • S čim mi v društvu lahko pomagate?

V Društvu Sinergija vam, v kolikor ste v stiski vi, vaš partner ali celotna družina, pomagamo z enkratnim, ali večkratnim svetovanjem v stiski. Vedno pa se lahko odločite in vključite v kontinuirano obliko dela na sebi, t.j. psihoterapijo. Pri nas delamo po metodi relacijske sistemske družinske terapije.

  • Komu vse nudite pomoč?

Pomoč nudimo vsem posameznikom, partnerjem in družinam, ki so v stiski, ki bi si želeli narediti spremembo v svojem življenju ali odnosih, ali bi preprosto želeli napredovati v svoji osebnostni rasti.

  • Ali moram postati član vašega društva, da lahko koristim vaše oblike pomoči?

Ne, nudenje pomoči in ostalih strokovnih storitev ni povezano s članstvom v društvu! Naše oblike pomoči so vam dostopne kadarkoli, brez dodatnih pogojev.

  • Kako se naročim k vam?

K nam se naročite po telefonu v času delovnih dni od ponedeljka do petka med 8. in 19.uro. V kolikor se ne javimo, vam bomo klic vrnili še isti dan! Lahko pa nam pišete na naš e-poštni naslov. Vse kontakte imate navedene v rubriki: Kontakt

  • Kdaj konkretno se lahko oglasim?

Pri terminu za osebno srečanje smo prilagodljivi in se želimo približati tudi vašemu urniku. Zato se za vsak svetovalni razgovor ali obliko pomoči dogovarjamo individualno. Vsa srečanja izvajamo po dogovoru, od ponedeljka do petka. Izjema so terapevtske skupine, ki potekajo po vnaprej dogovorjenem terminu.

  • Kako dolgo traja svetovanje pri vas?

Prvi svetovalni razgovor je ponavadi nekoliko daljši, zato lahko poteka od 45.min do uro in pol. Vsa nadaljna srečanja pa med 50 min. do 1 ure.

  • Kaj pomeni, da terapije izvajate po relacijskem sistemskem družinskem modelu?

To je model, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Pomeni pa poglobljeno razreševanje težav in odnosov na treh ravneh: sistemski (odnosi v primarni družini), medosebni (odnosi s pomembnimi bližnjimi, partnerski odnosi) in intrapsihični (notranje doživljanje, čutenje posameznika). V praksi prvi cikel terapij zajema 12 tedenskih srečanj, po cca. 50 min. To pomeni, da se s posamezniki, partnerji ali družinami srečujemo tedensko približno 3 mesece zapored. To je minimalni čas, da se pokaže sprememba v doživljanju ali vedenju posameznika ali sprememba v odnosu med partnerjema ali med družinskimi člani.

  • So vaše storitve plačljive?

Društvo je registrirano za izvajanje nepridobitne in pridobitne dejavnosti. Svetovanja in terapije za posameznike, partnerja, ter družino spadajo med dopolnilno pridobitno dejavnost, ki je zaenkrat še (do)plačljiva. Imamo pa v društvu posluh za posameznikovo individualno situacijo in smo vam tudi tukaj pripravljeni priti nasproti.

Imate vprašanje? Pišite nam na [email protected] in nam ga zastavite!