Otroci in mladostniki

Otroci in mladostniki spadajo med ranljivejše skupine, saj odraščajo in se še psiho-fizično oblikujejo, prav tako pa so odvisni od odraslih, kljub temu da vedno bolj težijo k samostojnosti. Njihovo hitro odraščanje je pogostokrat tudi stresno za starše, ki so polni vprašanj in skrbi z željo, da bi jih usmerili “na pravo pot.” Če pa se v odraščanju otrok sooča še s specifičnimi težavami (vedenjskimi, čustvenimi, učnimi), pa je tako za otroke kot tudi starše lahko to obdobje zelo strestno, polno nerazumevanja, starši pa se pogostokrat čutijo nemočne ali kot da otroku niso kos.

V Društvu Sinergija Ljubljana v namen pomoči staršem in družinam ponujamo roko pomoči preko svetovanj ali vključitve v proces družinske terapije

V letošnjem letu pa ob podpori MOL-a, poteka tudi naš projekt, ki smo ga poimenovali: Znanje za zdravje in sicer za svetovanje staršem in družinam mladostnikov, ki so v rizični skupini za zasvojenosti. Več v projektu si lahko preberete na povezavi. 

Tukaj pa je še nekaj povezav do naših člankov, ki vam bodo morda v pomoč pri razreševanju kompleksnih odnosov: starši-otroci ali pa zgolj koristnem preživljanju časa z otroci: