Homepage Forumi Vprašanja in odgovori v pomoč Motivacija za šolo v času pandemije

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #2713
  Mami1971
  Participant

  Pozdravljeni!

  Pišem vam ponovno, ker se je v času pandemije pojavilo kar nekaj težav z motivacijo mojih otrok, sploh najstarejšega. Zanima me, ali imate kakšen dober nasvet, kako jih naj motiviram, da se bodo več ukvarjali s šolo in ne toliko z računalnikom? Povsem jim ga seveda ne morem prepovedati, saj ga rabijo za šolanje na daljavo, žal jih pa ne morem ves čas nadzorovati, kaj počnejo, saj tudi sama delam od doma in se moram ukvarjati s službo. Še ven jih ne upam poslati, da bi se družili z otroci, ker se v času pandemije naj ne bi, tako da veliko preveč čepijo pred ekranom. Če mi lahko date kak nasvet ali priporočilo, vam bom hvaležna.

  #2714

  Pozdravljena!

  Pandemija, ki nas je zajela prinaša hkrati tudi veliko izzivov za starševstvo. Pri šolanju na daljavo pa še toliko bolj, saj otroci za opravljanje šolskih nalog potrebujejo tudi računalnik. Lažje je izklop računalnika urediti po npr. dveh urah, kadar ga mladostnik uporablja zgolj za prosti čas.
  Vendar pa menim, da kljub temu, da ga otrok potrebuje tudi za šolsko delo, nikakor ne bi smel imeti neomejenega dostopa do računalnika ves čas, celoten dan. Menim, da se je z otrokom dobro pogovoriti koliko časa na dan po njegovem potrebuje računalnik za šolsko delo. Morda mu učiteljevo gradivo za delo lahko sprintate že prejšnji dan in potem niti ni potrebno, da ima dodaten dostop do računalnika, dokler niste prisotni. V kolikor pa ima nujno neposredno opravljanje šolskih nalog preko računalnika, pa se pred tem nujno pogovorite z njim koliko časa menite, da mu bo to vzelo. Morda, če lahko gradivo za šolsko delo pregledata prej že skupaj, bo to še lažje. Nato mu uporabo računalnika omejite samo na dogovorjeni čas, npr. tri ure.

  Potem, po opravljenjem šolskem delu, pa mu lahko npr. v popoldanskem času, date še dodatno uro uporabe računalnika za njegovo sprostitev. Vsekakor bi jaz začela po principu: najprej šola, potem prosti čas in ne obratno!
  Kar se pa tiče prostega časa; seveda je gibanje na zraku še vedno možno, tudi s kakšnim prijateljem iz bližine. Otroci potrebujejo gibanje in aktivnosti na svežem zraku in nezdravo zanje in njihov razvoj je, da bi bili cele dneve samo v notranjih prostorih, brez rekreacije.

  Upam, da sem vam odgovorila na vašo dilemo.

  Lepo vas pozdravljam!
  mag.Klementina Sambolič;
  prof.RP; univ.dipl.soc.del.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.