Homepage Forumi Vprašanja in odgovori v pomoč IZPOLNJEVANJE ŠOLSKIH OBVEZNOSTI NA DALJAVO V ČASU EPIDEMIJE

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #925
  Ninočka
  Participant

  Pozdravljeni,
  sem mamica 14 letnega sina in zaradi službenih obveznosti, oz moje narave dela, otrok preživi večino časa pri mojih starših. Glede na to, da smo v času epidemije otrok biva pri starših in jaz sem zaradi varnosti v samoizolaciji in živim na drugi lokaciji.
  Otrok je že od vsega začetka zelo samosvoj, svojeglav, uporniški in ima težave s koncentracijo. V času coronavirusa otroci opravljajo svoje šolske obveznosti na daljavo. Moje vprašanje je kako naj sina motiviramo za učenje, saj ga težko pripravimo za izpolnjevanje delavnih nalog. Težave in pomanjkanje motivacije za to se kažejo tudi k povečani odvisnosti od računalniških igric. Otroci kot taki so v poostrenem nadzoru, saj so najboljši prenašalci virusa in ti po večini tudi ne kažejo morebitnih znakov okužbe. Vsi vemo, da v tem času ni druženja.. zato bi prosila za nasvet, kako v takih primerih motiviramo svoje otroke za koristne dejavnosti in kaj priporočate.

  Za odgovor se vam v naprej lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

  S spoštovanjem,
  Ninočka

  #931

  Pozdravljena!

  Res je, ta izredna situacija je ustavila in obrnila naša življenja na glavo in vplivala prav na vse; tudi družine in otroke, ter mladostnike. Tako starši kot otroci ste se znašli v povsem novi situaciji kar se tiče izpolnjevanja otrokovih šolskih zadolžitev. Čeprav sem sama sprva pomislila na najslabše, da se bo zasvojenost od raznih ekranov (računalnikov, tablic) v tem času pri otrocih še povečala, pa sem ob pogovoru s starši otrok splošnega mnenja, da se to ni zgodilo. Kajti tisti otroci, ki so resno pričeli opravljati šolsko delo na daljavo, so po vseh šolskih zadolžitvah siti sedenja pred računalnikom in z veseljem zapustijo pisalni stol, ter si želijo bolj dinamičnih aktivnosti, stran od računalnika.
  A če prav razumem, trenutno sin ni pri vas in sprašujem se koliko vpliva imate lahko nanj in na njegovo opravljanje šolskih zadolžitev in učenja na daljavo. Morda bi ga, kolikor ste z njim v kontaktu, lahko motivirali tako, da se dogovorita da najprej opravi šolsko delo, nato pa bo lahko odigral svojo najljubšo računalniško igrico. Potem pa ga poskušajte motivirati za kakšno bolj dinamično aktivnost, stran od ekranov, kot sta računalnik, televizija in tablica. Morda bi lahko tudi stopili v kontakt s sinovimi učitelji, ki bi vam najbrž z veseljem posredovali kakšno idejo za igro.
  Pomanjkanje motivacije za šolsko delo pa bi lahko bila tudi posledica tega, da je obseg šolskega dela za vašega sina prevelik in da ga ne zmore. Tudi v tem primeru je zelo pomembno, da posredujete povratno informacijo in svoje videnje sinovim učiteljem, ali pa vsaj razredniku, ter se morda dogovorite, da bi šolsko delo opravil v manjšem obsegu.

  Upam, da sem vam s svojim odgovorom vsaj malo omilila vašo stisko.

  Lepo vas pozdravljam!
  mag.Klementina Sambolič

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.