Homepage Forumi Vprašanja in odgovori v pomoč IZPOLNJEVANJE ŠOLSKIH OBVEZNOSTI NA DALJAVO V ČASU EPIDEMIJE Odgovori na: IZPOLNJEVANJE ŠOLSKIH OBVEZNOSTI NA DALJAVO V ČASU EPIDEMIJE

#931

Pozdravljena!

Res je, ta izredna situacija je ustavila in obrnila naša življenja na glavo in vplivala prav na vse; tudi družine in otroke, ter mladostnike. Tako starši kot otroci ste se znašli v povsem novi situaciji kar se tiče izpolnjevanja otrokovih šolskih zadolžitev. Čeprav sem sama sprva pomislila na najslabše, da se bo zasvojenost od raznih ekranov (računalnikov, tablic) v tem času pri otrocih še povečala, pa sem ob pogovoru s starši otrok splošnega mnenja, da se to ni zgodilo. Kajti tisti otroci, ki so resno pričeli opravljati šolsko delo na daljavo, so po vseh šolskih zadolžitvah siti sedenja pred računalnikom in z veseljem zapustijo pisalni stol, ter si želijo bolj dinamičnih aktivnosti, stran od računalnika.
A če prav razumem, trenutno sin ni pri vas in sprašujem se koliko vpliva imate lahko nanj in na njegovo opravljanje šolskih zadolžitev in učenja na daljavo. Morda bi ga, kolikor ste z njim v kontaktu, lahko motivirali tako, da se dogovorita da najprej opravi šolsko delo, nato pa bo lahko odigral svojo najljubšo računalniško igrico. Potem pa ga poskušajte motivirati za kakšno bolj dinamično aktivnost, stran od ekranov, kot sta računalnik, televizija in tablica. Morda bi lahko tudi stopili v kontakt s sinovimi učitelji, ki bi vam najbrž z veseljem posredovali kakšno idejo za igro.
Pomanjkanje motivacije za šolsko delo pa bi lahko bila tudi posledica tega, da je obseg šolskega dela za vašega sina prevelik in da ga ne zmore. Tudi v tem primeru je zelo pomembno, da posredujete povratno informacijo in svoje videnje sinovim učiteljem, ali pa vsaj razredniku, ter se morda dogovorite, da bi šolsko delo opravil v manjšem obsegu.

Upam, da sem vam s svojim odgovorom vsaj malo omilila vašo stisko.

Lepo vas pozdravljam!
mag.Klementina Sambolič