Družina in vzgoja otrok

Vsi imamo družino, pa naj si bo to primarna, v kateri smo se rodili, ali pa sekundarna, ki smo si jo ustvarili z našim partnerjem. V družinsko življenje v sekundarni družini, ki smo si jo ustvarili, lahko prinesemo podobno vzdušje kot tisto v naši primarni družini, kjer smo odraščali. Kot starši lahko nezavedno ponavljamo nekatere vzorce naših staršev, tudi če si tega ne želimo vedno. Čeprav si želimo ustvariti družino, ki bi bila varen in srečen prostor za vse, partnerja in otroke. A nam včasih to spodleti in še sami ne vemo zakaj.  

Trd oreh zna včasih biti tudi vloga starša v kateri smo se znašli, saj zanjo ne obstaja šola in se jo sproti z vzgajanjem otrok učimo tudi sami. Še posebej pa nam velik izziv zna prinesti obdobje adolescence ali otroci s težavami v vedenju. Takrat se nam starševstvo lahko zdi vse prej kot lahko in včasih se moramo za razrešitev zapletenih družinskih vzorcev zateči k strokovni pomoči. To ni nič sramotnega, nasprotno, pomeni, da smo odgovorni člani družine, ki si zanjo in njene člane želimo le najboljše; življenje v razumevanju in harmoniji. 

Vabljeni, da nas v primeru težav v družini kontaktirate preko naše telefonske številke, ali pa tako, da nam pišete na naš        e-poštni naslov